5 najvažnijih faktora u kreiranju dizajna za web stranicu

Imati plan ili okvir s kojim počinje priča o dizajnu našeg web treba sadržavati sljedećih 5 faktora

Informacije se najčešće pretražuju na internetu. Prvi kontakt tržišta s tvrtkom najčešće ostvarujemo putem naše web stranice. Prvi dojam o tvrtki i našem poslovanju je u trenutku tog prvog kontakta i ne samo da je važan već nerijetko i ključan za nastavak suradnje.
Statistike pokazuju da korisnici na internetu u samo par sekundi odlučuju o ostanku na web stranici kada su u potrazi za informacijama trebaju.

1. Vizualni i interaktivni elementi

Skladne boje koje možemo besplatno odabrati pomoći će nam da ne lutamo u oceanu boja i nijansi kada postoje alati koje su stvorili stručnjaci.
Brend koji smo tako dugo gradili trebao bi biti sveprisutan na našoj web stranici kako kroz boje, tako i kroz sadržaj.

2. Korištenje i snalaženje na web stranici

Uvijek trebamo imati na umu da su posjetitelji na webu radi proizvoda i usluga koje nudimo a ne radi same web stranice. Komplicirano i nejasno postavljena uporaba na webu ih može umoriti ili još gore razočarati da se osjećaju nespretnima te napuste loše raspoloženi naš web.
Posebno navigacija i izbornici te povezivanje moraju biti jednostavni i jasni svakom tko se pojavi na webu.
Dobar primjer su web stranice s online prodajom gdje često kupci odustaju prije nego zaključe kupnju jer na primjer trošak dostave nije na vidljivom mjestu.

3. RWD

Responzivan web dizajn se smatra najbitnijom karakteristikom modernih web stranica. On omogućuje da se naš web učitava i na manjim uređajima kao što su mobiteli, tableti i laptopi.
Istraživanja nam govore kako se pretraživanje na internetu najčešće odvija putem mobitela što je razlog da RWD smatramo ključnim za naš web.

4. Sadržaj

Vjerujem da smo svi svjesni koliko sadržaj utječe na vizualan dojam i na dobivanje relevantnih informacija o proizvodima i uslugama koje nudimo. Sadržaj u Internet marketingu dobiva novu dimenziju radi oglašavanja putem različitih kanala kao što su Google AdWords. Blog tu igra veliku ulogu. Bitno je naglasiti da sadržajem različitih tema možemo predstaviti naše poslovanje i naš brend široj publici.

5. Inovacija

Tehnologije se iz dana u dan mijenjaju a time i trendovi na tržištu. Ne samo što moramo prilagoditi naše web stranice već trebamo uvoditi inovacije čime privlačimo pozornost na internetu ali i veselimo naše postojeće kupce.

Želite znati više o planiranju izrade web stranice? Ispunite kviz i javiti ćemo Vam se s personaliziranim savjetima i informacijama.

Ispunite kviz