Trebamo li Facebook piksel?

Facebook piksel je alat koji besplatno analizira i mjeri učinkovitost Vašeg oglašavanja na Facebooku. Što znači da možete saznati tko s Facebook stranice dolazi na vašu Web stranicu.

Odgovor je jasan: Da, trebamo!

Ovim alatom možete:

– odrađivati remarketing na Facebook
– dobiti uvid u publiku koja vas prati
– vidjeti jesu li korisnici dovršili radnju
– ciljano slati promotivne poruke
– pratiti učinkovitost vaših plaćenih FB oglasa …

Kako nam taj alat pomaže?

Odgovor je jednostavan – tako što ćete pomoću njega povećati prodaju.

Primjerice, kada posjetitelji na vašoj web stranici ostvare akcijski korak aktivira se Facebook piksel koji pamti radnju i na taj način prikuplja podatke o posjetiteljima. Vaše iduće oglašavanje ima ishodišnu točku, odnosno već odabrani dio publike koja je u potrazi za proizvodima i uslugama koje nudite, te se Vaš oglas neće izgubiti u moru oglasa, već će biti usmjeren k Vašim potencijalnim kupcima. S druge strane Vaši potencijalni kupci će vidjeti oglase proizvoda i usluga koji se odnose na njihove afinitete i želje.

Koraci za postavljanje Facebook Piksel – Code na web stranicu.
Ovaj neizostavan alat Vam omogućuje sinergijski učinak povezane komunikacije s potencijalnim kupcima, kao i održavanje suradničkog odnosa s korisnicima Vaših usluga i proizvoda.

Oglašavanja na Facebooku će nam pomoći upoznati naše proizvode i usluge s širom publikom. Facebook Piksel nam pomaže analizirati uspješnost takvog oglašavanja, kao i planiranje remarketinga.

Koje alate trebamo?

Ponajviše ovisi o proizvodima i uslugama koje nudimo iako je neizostavna i publika koju ciljamo.

Ispunite kviz