Razlike digitalnog tiska i offset tiska

Napokon imate viziju svog brenda. Dizajner je stvorio jedinstven i originalan vizualni identitet kojim vas izdvaja od konkurencije – vaš logo.

Napravili ste prvi korak u brendiranju vaše tvrtke, proizvoda, usluge, organizacije… idući korak u brendiranju je promocija kroz različite oblike reklamiranja.

Istražujete kome ćete povjeriti tisak reklamnog materijala kao što su kemijske olovke, notesi, posjetnice, plakati, baneri, majice i slično. Uviđamo razlike u cijenama i tehnike tiska. Nemamo vremena proučavati, ali ne želimo pogriješiti. Zatražili smo uzorno ponude od tri tvrtke i razlike su začuđujuće.

Za početak je dobro znati razlike digitalnog tiska i offset tiska.
Tehnika offset tiska funkcionira tako, da se predmet tiska npr. slika, prenosi s ploče na gumenu deku, zatim na tiskovnu podlogu.
Tehnika digitalnog tiska je brža i jednostavnija jer nisu potrebne dugotrajne pripreme ploče za tisak. Sve informacije dolaze izravno u digitalnom obliku bez skupih postava za offset.

Popularnost digitalnog tiska raste svakim danom. Ponajviše iz razloga što vaš materijal za tisak dostavite u digitalnom obliku a on je time isti tren spreman za tisak – što nazivamo direktan tisak. Dok tehnika offset tiska nakon dostave materijala podrazumijeva još i pripremu ploče za tisak – indirektan tisak.

Izbor ovisi o više čimbenika. Ako trebate manje količine tiskanih materijala i u kratkom roku, vjerojatno ćete se odlučiti za digitalni tisak. U slučaju velike količine elemenata za tisak, trebali bi možda odlučiti se ipak za offset tisak.

Radilo se o reklamama na autima, šalicama s vašim logom ili izradi plakata važno je pronaći partnera koji suvremenim tehnologijama i modernim strojevima pruža usluge kvalitetnog tiska. Tvrtka Print Studio prati trendove i rado će vas posavjetovati kako i na koji način uspješno prezentirati svoj brend.

Print Studio

Nedostaju Vam ideje za Vaš logo? Ili ste neodlučni?

Ispunite kviz i očekujte personalizirane savjete i odgovore na Vaša pitanja

Kviz